L’independentista Josep de Calassanç Serra, ‘Cala’, serà recordat amb el documental ‘Llavors de llibertat’

'Cala'Ara diari | 11 d’abril

El projecte vol ser també “un homenatge col·lectiu” a la generació oblidada que va lluitar per la independència dels Països Catalans

Aquest dimecres s’ha posat en marxa la campanya de micromecenatge que farà realitat el documental ‘Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada’, que recordarà la figura de l’independentista Josep de Calassanç Serra i Puig, ‘Cala’, mort el desembre del 2011. Segons els promotors, el documental vol ser “un homenatge a l’històric militant independentista” i també “un homenatge col·lectiu a una generació de lluitadors que no van claudicar davant les renúncies de la transició i van mantenir viva la flama de la lluita per la independència dels Països Catalans”. Per fer-lo realitat, els impulsors esperen recollir un mínim de 5.000 euros durant 45 dies a través de la plataforma ‘TotSuma.cat‘. De moment, en menys d’un dia d’arrencada ja han reunit uns 800 euros.

‘Llavors de llibertat’, que està impulsat per la Comissió Homenatge Cala, arrenca a la convulsa Barcelona dels 70, passant per la fundació del PSAN, la propaganda clandestina o el Procés de Burgos i arriba, més tard, al Comitè Català Contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure. El treball acaba a la Catalunya del Nord, on es va refugiar Cala a partir de l’any 79 i localització que va esdevenir un lloc clau en iniciatives com l’escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Al documental s’entrevisten diverses persones amb qui el protagonista va compartir la vida i la lluita per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans. Així, apareixen noms com Blanca Serra; Eva Serra; Dolors Serra; Carme Travesset, ‘la Petita’; Josep Vidal, ‘el Marinu’; Pere-Iu Baron; Marcel Casellas; Aleix Renyé; August Gil Matamala; Pere Manzanares i Hervé Pi. Els músics Marcel Casellas i Francesc Ribera, ‘Titot’, seran els encarregats de fer la banda sonora del documental.

Anuncis

0 Responses to “L’independentista Josep de Calassanç Serra, ‘Cala’, serà recordat amb el documental ‘Llavors de llibertat’”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Finançat a partir de micromecenatge

Segueix-nos a twitter

Anuncis

%d bloggers like this: