Un documental recordarà l’històric independentista Josep de Calassanç i Serra, ‘Cala’

VilaWebVilaweb | 11 d’abril

Ahir va començar la campanya de micromecenatge per a finançar el projecte

 

Un documental recordarà la figura de l’independentista Josep de Calassanç Serra i Puig, ‘Cala’, mort el desembre del 2011. Ahir es va activar la campanya de micromecenatge que ha de fer realitat el projecte. Els impulsors del documental ‘Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada’ volen recollir un mínim de 5.000 euros a través de la plataforma ‘TotSuma.cat’. Segons els promotors, el documental vol ser un homenatge a l’històric militant independentista i també ‘un homenatge col·lectiu a una generació de lluitadors que no van claudicar a les renúncies de la transició i van mantenir viva la flama de la lluita per la independència dels Països Catalans’.

‘Llavors de llibertat’ és impulsat per la Comissió Homenatge Cala, una plataforma que aplega entitats i organitzacions del nord i el sud de l’Albera, com el Casal Jaume I de Perpinyà, Arrels, Aire Nou de Bao, Catalunya Nord per la Independència (ANC), Llibreria Catalana, CAL, Alerta Solidària, Xarxa d’Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, Llibertat.cat i el Centre de Documentació Maria Mercè Marçal (CDMMM).

La comissió espera recollir 5.000 euros durant 45 dies per a finançar el projecte, mitjançant la plataforma de micromecenatge TotSuma.cat. En menys d’un dia d’arrencada del projecte, ja n’han recollits uns 800.

Recorregut per la història de l’independentisme

El documental, que es va començar a enregistrar la primavera del 2012, fa un recorregut per la història de l’independentisme català arrencant de la convulsa Barcelona dels setanta, amb la fundació del PSAN, passant per la propaganda clandestina o el procés de Burgos, i més tard amb el Comitè Català contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure.

El treball acaba a Catalunya Nord, on es va refugiar Cala a partir de l’any 79, i on va esdevenir puntal en iniciatives com l’escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Entrevistes als companys

En el documental hi ha entrevistes a gent amb qui el protagonista va compartir la vida i la lluita per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans. Hi apareixen noms com Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Els músics Marcel Casellas i Francesc Ribera ‘Titot’ seran els encarregats de fer la banda sonora del documental.

Anuncis

0 Responses to “Un documental recordarà l’històric independentista Josep de Calassanç i Serra, ‘Cala’”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Finançat a partir de micromecenatge

Segueix-nos a twitter

Anuncis

%d bloggers like this: